Medicinsk laser

Medicinsk laser används för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning, och verkar genom att laserljus appliceras utanpå huden.
På Laserakuten erbjuder jag laserbehandlingar mot bland annat ledvärk, nack- och ryggbesvär, artros, reumatism, muskelvärk, axelsmärta och akuta muskel- och senskador. Medicinsk laser är en smärtfri behandlingsmetod som används i första hand för att reduceras smärta och inflammation, samt att främja kroppens egen naturliga läkningsförmåga i den skadade eller påverkade vävnaden.


Hur går en behandling till?
Man belyser den delen av kroppen där besväret sitter med laserljus. Man riktar en så kallad probe mot området som behandlas. Synligt laserljus som är rött eller grönt används oftast på ytligare besvär som exempelvis sår medan osynligt ljus oftast används på djupliggande problem så som leder och muskulatur. Behandlingstiden per tillfälle är 10-30 minuter per tillfälle, beroende på skadans storlek och djup.
Hur många behandlingar behövs?
Det varierar. Allmänt kan man säga att långvariga skador kräver fler behandlingar och akuta skador färre. De första gångerna bör man behandla 1-2 ggr per vecka. Oftast märks resultat efter 3-6 behandlingar. Många känner faktiskt en förbättring med t ex ökad rörlighet och minskad smärta redan efter en behandling, men även om man inte gör det så ger laserbehandling bra resultat för de flesta. Faktiskt upp till 90%, beroende på typ av skada. Långvariga problem kan kräva uppemot 12 behandlingar. För att behålla ett förbättrat tillstånd behövs ibland återkommande behandlingar med längre intervall behövas, exempelvis varannan månad.