top of page

Om mig

12370848_10205449258846765_5831920472023

Hej!

Mitt namn är Susanne och mitt allra största intresse är människor, djur och vad som behövs för att vi ska fungera och må bra. Jag har alltid varit nyfiken på hur människor fungerar och hur man genom samtal och stöttning kan hjälpa människor att må bättre. Detta även i kombination med massage för att främja avslappning och välmående, healing och laserbehandlignar.  

 

Jag utbildade mig 2007 till stress - och friskvårdsterapeut med KBT-inriktning och startade mitt företag 2009. När jag startade mitt företag trodde jag att jag bara skulle arbeta med detta. Men jag har upptäckt under årens gång att det krävs mer än så och därför kombinerar jag nu stress och friskvård med samtal, healing, regndroppsmassage, medicinsk laser mm. 

När jag för många år sedan var med om en trafikolycka och fick en allvarlig whiplashskada och var sjukskriven under en längre tid så kom jag i kontakt med medicinsk laser. Jag hade då redan bra kontakt med sjukvården och fått den hjälp jag kunde från dem men inget hade hjälpt tillräckligt mycket för att jag skulle kunna arbeta som vanligt igen. Jag kom tack vare min Osteopat i kontakt med medicinsk laser. Redan efter 3 månader kände jag mig bättre och efter 1 år kunde jag arbeta heltid igen.

Detta var starten på min egen resa till ett bättre välbefinnande och lusten att hela tiden vara nyfiken och vilja hjälpa andra. 

olja2_edited_edited.jpg

Lite mer om mig

Jag har erfarenhet att arbeta med flera olika metoder för att uppnå just den förändringen du strävar efter utifrån dina behov och metoderna som jag är utbildad inom är: 

Stress och friskvårdsterapeut med KBT 
- Kognitiv metod med mindfulness som grundar sig i den kognitiva triangeln med de tre hörnen: känslor, beteende och tankar. Detta är även en metod som fungerar bra för att hjälpa personer att göra en personlig utvecklingsresa.

Inom coachning kan teorier från TA (transaktionsanalys) och även KBT -(kognitiva metoder) användas för att på ett djupare plan kunna hjälpa människor. Från TA används filosofiska antaganden som handlar om att:

  • En positiv livsinställning

  • Varje människa har förmågan att tänka

  • Människor fattar beslut om sitt öde och dessa beslut kan förändras. 

NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) 

Är en form av visualisering som sker under avslappning och kan även förklaras som en lätt hypnos. Vad jag gör är att jag granskar hur du kommunicerar med dig själv då detta påverkar din självbild och dina känslor. Det görs för att veta vilka metoder du kan lära dig för att kunna påverka ditt tillstånd i nuet.

NLP är en vanligt förekommande och fungerande teknik som idrottsvärlden använt sig av i många år. Det även en teknik som exempelvis kan vara en bra om du vill få hjälp med att jobba med minnen och fobier. 

Basmedicin 

Kurs i basmedicin på Axelsons Institute som fokuserar främst på att få allmänmedicinska kunskaper i anatomi och fysiologi. Det jag använder mig av från denna kursen är kunskapen kring kroppens uppbyggnad hela vägen från cellnivå för att bland annat kunna göra en säkrare bedömning kring vilken behandling en person behöver baserat på exempelvis symptom och tidigare fastställda diagnoser. 

bottom of page