top of page

Raindrop massage

pexels-cottonbro-3997990_edited_edited.j
pexels-elly-fairytale-3865780_edited.jpg

Raindrop technique är en avslappnande och uppfriskande behandling där man använder sig av en kombination av vitaflex, fjäderstrykningar och andra massagetekniker i kombination med eteriska oljor för att få kroppen i emotionell, strukturell och elektrisk balans. Inom Raindrop Technique finns  många varianter där samma oljor används även om det inte alltid används i samma ordningsföljd.

Regndroppsbehandlingar används bland annat för att bekämpa virus, rygg och nackproblem och kan stärka hälsa och immunförsvar. Det kan även sänka stressnivårer och förbättra sömnen. Behandlingen består av en mild och ytlig kombination av tekniker och har visat sig ha varierande effekter från små till mirakulösa. 

En regndroppsbehandling tar ungefär en timma och minst en behandling i veckan är att rekommendera tills dess att kroppen kommit i balans och stärkt sitt immunförsvar igen. 

20190822_102432.jpg

Fjäderstrykningar

Fjäderstrykningar är ett massagegrepp inom regndroppstekniken. Det är en lätt och taktil form av effleurage som utförs med toppen på fingrarna. Tekniken är strykande rörelser upp och ner längs ryggraden omväxlande med höger och vänster hand.  En av avsikterna med denna teknik är att sprida ut oljan och låta den sugas in av kroppen. En annan viktig avsikt är att dra upp läkande energier längs ryggraden och vidare ut till kroppens delar. Styrkärlsmeridianen går mitt i ryggen och när man drar uppåt stärks akupunktursystemet och därmed även blod och lymfflöde samt hela immunsystemet. 

Vita Flex

Vita Flex är är en vedertagen massageteknik som används inom Raindrop Technique och som baseras på ett inre kontrollsystem. Man kan förklara det som att alla människor har en undermedveten intelligens inom sig som verkar automatiskt och som alltid gör reparationer, nödvändiga ändringar, korrigeringar, tillväxt och som eliminerar gammalt och bygger nytt. Genom att kombinera en Vita Flex behandling med eteriska oljor så förstärks dessutom behandlingarna.

För att ytterligare kunna hjälpa kroppens automatiska system så har vi reflexpunkter och dessa kallas för Vita Flex-punkter. Totalt finns det över 5000 Vita Flex-punkter utspridda över hela kroppen. Varje gång man tycker på en reflexpunkt så går det en puls av elektrisk energi till exakt rätt område och när den når området utförs de nödvändiga korrigeringarna automatiskt. Hela denna behandlingen kan utföras med våra fingrar och tummar som redskap. 

Det finns dessutom stora likheter mellan akupressur och Vita Flex. När en form av akupressur utvecklades till akupunktur i Kina så utvecklades en annan del till Vita Flex i Indien. 

bottom of page